Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Godkväll älskade uggla tidig i morgon veckohandla


Värmen på ingång



Finns härligare än ett gott samvete
det kan vara då man gjort något bra
Det kan vara en tjänst
ett samtal med en vän
eller något så enkelt som
att lyckats lösa knuten
med nätet över kattgården
efter kravlat uppför stegen
skälvande fölungeben för att nå
alpens topp
Först slå hål med hammare och spik
därpå skruva i kroken som nätet ska hängas på
Tätt ska det va så inga fåglar kommer in
inte roligt behöva begrava en koltrast
eller fågelunge
katter har en glupsk aptit
nätet måste spännas sträckas
för inte kunna slacka
Vet nu klarar det själv om jullan inte hinner
snart i knutarna det brinner
förnöjsam känsla veta
Jobbar även på i uterummet sanerar
Värmen på ingång
glädjen över de kommande soltimmarna
Hoppas du även får klokuggla
Kattgården är en kombo av socialt
umgänge för människor också
så den är stor

även om dagar går i grått
efter slagen av vänner vi fått
smolk i bägaren, får de inte dagen förgöra
om vi lämnar dem i källarens mörker
till evigt förvar
alltsedan världen blev ond
bryter fridens liljor ut

det är när vi äter det bittra brödet
som vi vet var mörkret finns







Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 92 gånger
Publicerad 2020-08-02 17:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP