Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Historien upprepar sig inte

 

 

märkligt nog tycks ointresse locka tjurar
vilket leder till en stilla förundran
varför klär sig många i fruntimmerskläder?
dessvärre ligger förmodligen katten i fosterställning
ovanpå den tomma sängen
själv har jag fem stycken, tre av dem är tre år
de kommer överleva de kvarvarande två
det sämsta med fyrfota vänner, de är kortlivade
det är sorg varje gång att förlora en älskad
att förlora tre under det värsta året jag levt
är sorger ytterligare
fast hjärtlösa begåvas utan rött blod

tiden kan vara både vän och fiende
tiden är en vän när vi lär oss
en fiende när olyckan aldrig tar slut
galler har ovänner smitt
eller vi själva av oförstånd
jag har sett det regna över gravarna
men jag tror på hästens hjärta
dess säkra bultande
jag tror på vinden i hästens man
jag tror på den starka vinden
jag nämner dig, Frihet vid namn

 




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 101 gånger
Publicerad 2020-08-04 19:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP