Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Som du kanske vet delar en del upp händelser i tre kategorier. De gör det som per automatik, utan att just tänka sig för, vare sig före, när det händer, eller ens efteråt.


Några saker som just irriterande kan vara



I vars och ens eget universum, råder ungefär samma sorts regler. Det vill säga att i proportion till ens egna upplevelser, där en själv är och just då, händelser i centrum eller hört om på visst avstånd från en själv. Sådant som kan irritera en kan vara som följer.

A. Sitta till bords, vilja som taga en paus och under en sådan paus, äta något och som även läppja något drickbart, ett glas kallt eller en kopp varmt. Se i ögonvrån sin, hur tuggan leder till att en smula lösgör sig och faller ned mot bordet eller gräsmattan till.

B. Höra en krasch bortåt vägen och där har en bil kört mot ett fast föremål och föraren ser ut passageraren i sätet bredvid i backspegeln ser någon falla som om den personen fått erfara hur det känns att bryta benet och ta sig åt huvudet till även.

C. 10.000 människor får sätta livet till någonstans i Afrika, under ett enda slag under ett eller annat inbördeskrig. Om de som dör är fler än ett dussin såg går inte sinnet med på att en blir som exalterad, gripen. Men färre än ett dussin, där kan en själv tänkas bli uppmärksam. Hur en ställer sig till om antalet är dussinet jämnt, framgår inte av statistiskt vederlagda vetenskapliga forskningsrön.

Du kanske har några egna upplevelser att skänka en som tanke eller känna, dra till minnes?

Själv hade jag så bråttom vid tanken på förestående städning, att jag skrev fel här och där vid tryckandet av fingrar på tangentbordet, under kretandet av texten här och nu.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 395 gånger
Publicerad 2020-08-10 15:41



Bookmark and Share


    Steff...
så härligt att jag fick läsa detta
så fint o så konstigt samtidigt
så jätte fint o bra
jag har jätte svårt att förstå allt men älskar din inlevelse i att klargöra nedan
Om de som dör är fler än ett dussin såg går inte sinnet med på att en blir som exalterad, gripen. Men färre än ett dussin, där kan en själv tänkas bli uppmärksam. Hur en ställer sig till om antalet är dussinet jämnt, framgår inte av
2020-08-10
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP