Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag känner mig sannerligen kränkt. Det finns så många hot mot en människa som 'bara vill leva' och hur vet en verkligen om levandet inte är har ett 'nummer på kulan', som i en gammal film med Roger Moore. Han levde misann tills han dog.


Absolut ingenting om sårkanter



Det går kanske att 'försäkra sig mot olyckan',
bara inte att vaccinera sig mot den.
Att försäkra sig mot det

som nog ändå kommer att hända,
brukar betyda att vidta mått och steg
för att om den mot all förmodan skulle inträffa,

det utgår en möjlig ersättning
till den som garanteras i papperet
vilket brukligt kallas någon sorts kontrakt.

Att söka vaccinera sig mot olycka
är möjligen att fördröja den något.
Ungefär som att fördröja döden

genom att förflytta sig själv
eller att ge den en väl behövlig 'semester'.
En fördröjd semester går sällan att förhindra.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 238 gånger
Publicerad 2020-08-18 01:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP