Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


nära livets nu



låg på knä vid dammen i aftonljuset
sänkte försiktigt en korg växter i vattnet
då svirrade en trollslända förbi
och lade ägg alldeles vid dammkanten
där mossa finns över stenar
då jag googlade fann nymfen
kan kläckas om en vecka, faller ner i vattnet
värmen vi har
vågar jag överhuvudtaget mig röra
bland grodungar och smådjur trampa
skyndsamt gäller plantera det sista
och inte barnkammaren störa




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 101 gånger
Publicerad 2020-08-14 10:28



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
glad fäste på pränt stunderna
2023-03-17
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP