Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Livets mirakel



kan vara det lilla
Droppen växer till brusande vårflod
grodungen var nästan död
då jag fann den
satte den på klippan i akvariet
duschade två ggr/dag
och igår simmade den själv
kraftiga benspark
Imorse var den borta
sökte under bordet, stenarna
Det var dags med vattenbyte hämtade
lådan som måste till
vad sitter som ett frimärke på lådkanten
om inte den förlorade
hade hoppat ur akvariet
ner på stenarna sökte skydd
den kunde varit förlorad om den
hoppat längre bort, slumpen
gränsen mellan liv och död
slumpen grandet på livets tråd
helt avgörande för alla levande
Började andas igen
bar den försiktigt
den hoppade själv ur min hand
den satt där i handflata lugn som en staty
före den kastade sig ut, jag visade
ner på jorden under äppelträdet
och bland ormbunkars
skyddande skuggor, där kan den
växa och bada med de andra i dammen
Alla dessa små korn av lycka ger dagen
blå himmel med ljusa anletsdrag
Då bryr vi oss inte vad människor
kallar oss för, regnet sköljer oss rena
Jag tycker om att du får se
livets mirakel dess olika färg
så anspråkslösa ändock
Så värdefulla skapelser dessa korn bland de övriga
Älskade uggla








Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 127 gånger
Publicerad 2020-08-15 13:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP