Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Egen bildkomposition


Månpärlor



Månen vaggar

mina tankar bort

från orossmälta



Ord jag inte

ännu formulerat

ligger samlade



I en korg hos

tystnaden där

jag ses vandra



Mot högvårens

ogrumlade flöde

av tankepärlor




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 820 gånger och applåderad av 27 personer
Utvald text
Publicerad 2020-08-18 13:02



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Vackra pärlor av ord.
2020-08-25

    Max Poisé
Grymma ordval och ett framkallande av ljuv musik i en högst kompetent text!
2020-08-25

  Malin Tyberg VIP
Ah, mjuk, lugn, harmoni. Gillar!
2020-08-24

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en skimrande pärla på livets gyllene tråd!
2020-08-24

    ej medlem längre
Kontemplativt och fyllt med rymd och härlig känsla av samhörighet med alltet.
2020-08-22

  lodjuret/seglare VIP
Trevligt med litet variation bland texter och bilder. Vem vet utom du själv, något om hur 'du bär dig åt'...
2020-08-21

  Margit Grell
Ord och bild i vacker harmoni!


2020-08-21

  McLashlan
Gillar hur du formulerar dig.
Jättebra!
2020-08-21

  Kaptenlöjtnant
stor poesi
2020-08-21

  Maja Ivan
Bilden till dikten ger en fin rytm i hur jag läser orden. Tycker mycket om hur du formulerar en känsla. Jag tolkar dikten som att den beskriver hur det är att vara trygg i att framtidens dikter ännu är okända. Det finns en tröst i att de kommer att bli till. Fint!
2020-08-21

  Lena Själsöga Keijser
mycket vacker komposition
2020-08-19

  Kajan VIP
Mycket fin text; ren, enkel (det är ofta svårt...) med ett nattligt lugn över sig. Fin fin bild.
2020-08-19

    ej medlem längre
Mycket vacker. Fint hur oformulerade ord ligger i tystnadens korg. Personlig och fin! Och vilken härlig bild!
2020-08-19

  Solweig Jansson VIP
Väldigt fin text, vacker bild !
2020-08-19

  Elinor Sörensson VIP
I måntystnaden skapas
ordpärlor

Le perle di luna

Snygg bild!
2020-08-18

  Lena Cathrine Skaslien
Den här dikten tycker jag mycket om. Språket och närvaron i orden som liksom långsamt tar sig igenom mitt medvetande och blir kvar i en härlig känsla
2020-08-18

    Lena Staaf VIP
Den här texten tycker jag extra mycket om! Orden som ligger där samlade och väntar på förlösning. Bokmärker.
2020-08-18

  angela Täubert fd Jansson VIP
Just så kan det kännas.
2020-08-18

  AiA Maria den fria
Så HIMLA bra

”samlade-i en korg hos tystnaden”

Tack!
2020-08-18

  Öknens Ros VIP
Jättefin bild!
2020-08-18

  Öknens Ros VIP
Poetisk titel till en lika poetisk text.
2020-08-18
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP