Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför sker det outtalade ?



Barn och snillen har en sak gemensamt - nyfikenhet.
Dessutom har ett barn varken ett förflutet eller en framtid -
de finner sin glädje i nuet
men när det som inte får inträffa sker vad händer då?

Varför får inte barn vara barn. Läste om att en våldtagen
12-åring födde barn. Den 58-årige
mannen åtalades. Det fanns inget släktskap eller så
men de känner varandra
men det är inte alltid krypen som sopats under mattan
kommer fram i ljuset
Vem har inte hört talas om den unga kvinnan i ett
Europeiskt land som hölls inspärrad i en bunker
och som födde flera barn åt sin egen far?

Det har sedermera uppdagats ännu fler liknande fall

Mörkertalen är alla övergrepp som sker inom hemmets
lyckta dörrar i en sfär av anhöriga en far en mor
en bror eller en syster

Det är inte alltid det är en liten flicka som är offret
det kan även vara en liten pojke

Känner vi inte sorg då vi läser om det hemska?
Är det inte det de svarta rosorna i korgen?
Vad är det för kryp som gör andra illa ?
En sjuka breder ut sig inom och utom
i vår vardag vår verklighet
förstår inte sjukan ondskan!

lilla svarta hjärta en liten död
en smärta varje natt och du fortsätter att slå
på de sköra och svaga
svart som sot från den stora svärtan
rök från tusentals träsk
då rasar murarna upp mot dagar
svärtan
brinn själar låga mot snökedjans brott

varje gnista lyser vägen hem genom snön
hem från utmarkerna!







Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 82 gånger
Publicerad 2020-08-20 15:05



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
sorg
2023-07-17
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP