Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tunnbrödsrulle


kan bli middag när tiden är kort
dagen är ofta fylld av måsten
Det är härligt när dagen reder sig själv
men ibland måste vi improvisera
för att få allt att fungera

av sorgliga erfarenheter kommit fram till
det är bättre vara ett kantigt något
än ett runt ingenting
den starkare sätter sig gärna på den ömtåligare
alla bär vi på en ryggsäck som berättar om
varför vi är som vi är
om någon tycker det är härligt att vinterbada
eller vill börja röka gräs
bestämmer sig för att tågluffa
kan vi inte komma med våra privata värderingar
varje människa ansvarar för sitt eget liv
vi har självbestämmanderätt
i vår demokrati
får alla som de vill, inom lagens råmärken
blir de lyckligare och slutar hota oskyldiga

varje dag får vi via nyhetsflödet
budskap om hur det står till med folksjälen
unga begår våldsbrott hotar varandra
de anlitas för sin ungdoms skull befriade
från fängelsestraff
Är det inte så man kan gråta floder ?
människor måste gräva ner stridsyxan och inte hyperventilera
men så länge brottslingen förtjänar sitt guld
lättförtjänta pengar ?

alla har vi varit små, allt börjar med ett strå
bäcken som porlar

rehabilitering måste sättas in före floden kommer




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 112 gånger
Publicerad 2020-08-28 19:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP