Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livgivande ord



Det utlovade regnet
föll som en välsignelse
över den törstande jorden
som öppnade läpparna
svalde dropparna
log och bad om mera
reste sig från sin hukande gång
stämde upp en sång
till de grå skyarnas ära:
Livgivande vatten
dränk mig med din flod
dränk mig och alla törstande sinnen
ge oss livgivande minnen
ge oss din livgivande flod
alla behöver på denna törstande jod
vatten som förvandlats till livgivande ord
od som förenar
så vi slutar att slåss
all denna ävlan
och tävlan
skapar sår och ärr i min hud
den som skapats av vår endaste Gud
Ur det stumma mörkret
föddes vi en gång
skapades vi alla
min jord och himlahav
våra själar tvättas med tårar
tårar från himlen
som blir till livgivande ord
till alla på denna jord
Se alla fåglar som återvänder
varje år till livets ära
låt dem och allt stort och smått
låt allt tamt och vilt
få samma rättighet att leva




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-08-31 11:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP