Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En koltrasts val...


Melodiskt vajar
röets strå i vinden
och löven singlar
sakta ner

För att sedan
skingras
och glesas ut
över det halmgula
torra gräset

Och bland det
städsegröna i min
trädgård
har lönnen
nyansrikt börjat
skifta färg
precis just nu och här

När en koltrast
visslande framför
sitt nummer
stämt i melankoli

En visa som handlar
om att välja stanna
eller att våga fara
långväga förbi..




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-09-05 10:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP