Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett litet frö slog rot




Hoppets frö
klamrade sig fast
i en liten spricka i sorgens mur

slog rot
utvecklades långsamt till glädje

rötterna vidgade sprickan
lite i taget
tills muren föll




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2020-09-09 11:53



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Vacker och skickligt utvecklad
metafor om hoppets kraft.
2020-09-15

  Kajan VIP
Starkt diktat om urkraft.
2020-09-14

  M.Eta
Vilket livsstark frö! Positiv text!
2020-09-12

  lila fjäderblomman VIP
Wow, starkt!
2020-09-11

    ADI Nehlin
så fint och trösterikt
2020-09-11

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Fint skrivet om kraften i det levande!
2020-09-10

  Solweig Jansson VIP
Vacker bild ! Livskraften hos växter gör en ödmjuk ! Genom asfalt, betong och husväggar !
2020-09-10

  Nils-Robert
Kärleken vinner !!! Yes den vinner .
2020-09-09

  WyS VIP
Bildrikt!
2020-09-09

  Blomma-Stjärna VIP
växtkraft-livskraft-hopp det är inga dåliga odds att sätta upp emot murar av alla de slag! Bra skrivet om detta!
2020-09-09

  Blått Norrsken VIP
Så hoppfullt och sant !!! Vackert gestaltat av dig .
2020-09-09

  bibbi ahrnstedt
Fint diktat om sprickan i sorgens mur
2020-09-09

  Eva Helene VIP
Fint, blir varm om hjärtat!
2020-09-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina metaforer om hoppet, det som kan få oss att leva och känna glädje.
2020-09-09

  Respons VIP
Det finns sprängverkan i hoppet!
2020-09-09

  Kungskobran VIP
Liten tuva välter ofta stort lass
2020-09-09

  Öknens Ros VIP
Så länge det finns liv finns det hopp.
2020-09-09

  Sparvögat VIP
Så fint du beskriver hoppet som river sorgens murar...
2020-09-09

  Maria Sundelin VIP
Ja utan hopp ingen glädje
Kramar
2020-09-09

  ULJO
Det finns hopp. Det ser man. Väl ordat.
2020-09-09

  Feliaxel VIP
Berörande text om hopp
2020-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP