Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han hade stått rycken

Han hade stått rycken för de värsta vädren. Stadigt hållit kult.
I åska och storm.
Vid väldiga vågor och i rytande vind.
Åska natten lång.
I Medelhavet. På Nordsjön och Nordatlandten.
Men
nu kunde han inte längre ens föra båt på sin egen Hemmafjord.
Kunde knappt stappla ner för att bryggsegla i innersta viken.
"Skepp, ohoj!"

Nu var han inte
Dengamleochhavet
längre.
Nu
var han bara gammal
satt land
helt utan hav.
Drack whisky och sluddrade.




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-14 16:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP