Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EU-domstolen reglerar ”nätneutralitet” i EU

 


Europeiska unionens domstol (EU-domstolen) avgjorde i ett beslut på tisdagen att principen om likabehandling och tillgång till onlineinnehåll, känd som ”internetneutralitet”,

Domstolen fann att en åtkomstleverantör inte kan privilegiera vissa applikationer eller tjänster genom att bevilja obegränsad åtkomst om konkurrerande tjänster är föremål för trafikblockerande eller retardationsåtgärder.

 

Beslutet härrör från två erbjudanden från den ungerska internetleverantören Telenor, som inte tar hänsyn till datatrafiken vid åtkomst till vissa webbplatser eller tjänster, såsom Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Twitter, Viber eller Whatsapp, eller en del musikströmmar, som Apple Music, Deezer, Spotify och Tidal. När den betalade datavolymen var uttömd hade användarna fortfarande tillgång till den, medan bläddring till andra adresser blockerades eller saktades ner.

"Sådana paketerbjudanden kommer sannolikt att öka användningen av privilegierade applikationer och tjänster, dvs att orsaka mindre frekvent användning av andra tillgängliga applikationer och tjänster", sade EU-domstolen.

 

Dessa erbjudanden strider mot europeiska regler som ”förankrar den grundläggande principen om att öppna internet (mer allmänt kallad” nätneutralitet ”), fann domstolen i det första fallet där den ombads att tolka den förordningen.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-15 14:14



Bookmark and Share


  Koloristen
Alla utgår dock från att de alltid spionerar på oss och struntar i sina egna lagar.
2020-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP