Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Narcissisten, ett vuxet barn

*
En narcissist är en skadad människa. De kan få för sig att döda kompisens katt eller hund. De känner inte av någon skuld och bryr sig inte. Faktum är att de vill skada vissa människor. Det kan handla om avundsjuka och att en person de beundrar inte alls vill göra som de säger. Men de har tusen knep och lögner för att till slut få någon dit de vill. Det handlar också om en djup sorg och svår ångest, som dessa människor är födda med eller har ådragit sig i socialt ohållbara situationer de inte står ut med.

När de förstår att de inte har någon medkänsla med den stackars katten, fortsätter de att skada djur och mobbar ofta andra barn. De dödar inte människor, men de ljuger oavbrutet och blir experter på att förställa sig.
De accepterar bara vänner som gör som de säger. De anser inte att de har fel någonsin. Det är alla andra det är fel på. Narcissister har sällan någon utvecklad humor. Ofta resonerar de på barns vis. De har också en mycket dålig självinsikt.

Man ska veta att det finns minst sju olika sorters narcissister. Alltifrån de mindre farliga, till de allra värsta. De fungerar inte riktigt på samma sätt som psykopater. Därför är det väldigt viktigt att man lär sig så mycket som möjligt om dem. Om man avslöjar en narcissist kommer de att försöka förgöra den människan. Eftersom deras fortsatta tillvaro hänger på att deras vänner tror på att de är de fina personerna de alltid utgett sig för att vara.

Kunskap är nyckeln till att slippa hamna i deras våld.

…………………………………………………………………………...

Ovanstående om Narcissister är bara en kort utsaga av hur de fungerar. De är oerhört komplicerade. Vill man verkligen lära sig hur de fungerar krävs många års studier och som tur är har samhället läkare som är experter på dessa individer. Men det är aldrig fel att veta tillräckligt för att kunna skydda sig själv.

Alla människors liv är ibland svårt och komplext och man ska absolut inte kalla någon 'narcissist' för att man tror det är så. Om man tror sig kommit underfund med att en person i ens närhet är narcissist, ska man gå undan och vara på sin vakt. Tyvärr är det en omöjlighet att i längden umgås med dessa människor.
Övriga genrer (Journalistisk text) av Annie b'larsson VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-09-21 10:18Bookmark and Share


  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Mycket bra beskrivning på en komplex störning. Ja, det är viktigt att skydda sig och söka hjälp om man råkat i klorna på en riktig narcissist, det kan bli farligt.
2020-09-21

  Staffan Nilsson VIP

Bra och nyttig text!
Det är viktigt att inte dela in människor i goda och onda, som om våra handlingar i första hand handlar om moral.
Vi behöver lära oss mer: "det är aldrig fel att veta tillräckligt för att kunna skydda sig själv". Och vi kan behöva skydda oss mot narcissister.

2020-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Annie b'larsson
Annie b'larsson VIP