Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klassfesten



Det där med kompisar från plugget, återträffen
varför minns vi dem, om inte för de delade stunderna
skratten under rasterna, bästisen vi fnissade med
diggandet den senaste hitten
vänner i vardagen går inte att jämföras med återträffen
kärlek och vänskap måste underhållas för att den ska bestå
I sorg och glädje det är då människan adlas
.Klassfester kan tyvärr urarta i fylla och slagsmål
för några har under tiden fått ryggsäckar, sedan skilsmässan och de kommer ihåg sina kaveldun och slår hårt under spritdimman

Faktotum lärde mig viktiga saker, några veckor sedan
på fikat med kompisar från föreningen
där en arbetat tills nyligen med barn i förskolan
från sina erfarenheter plockade hon fram kunskaper
Det gick redan då urskilja vilka som senare i livet
problem skulle få..det är i barndomen fröet behöver
rätt jordmån, för att växa upp till en frisk planta
Alla föräldrar är inte lämpliga som föräldrar, de kanske aldrig själva haft en barndom en del börjar med sprit och narkotika. det förekommer våld i hemmet, så vad händer med barnen då?

det behövs ett kontaktnät mellan förskola grundskola och senare för ett friskare samhälle, då kan psykologer och annan handledning hjälpa till och jämna vägen för ett bättre mående. Dessutom är det inte enbart en vinst för varje person, utan även en samhällsekonomisk fördel . Någon tänkt därpå ?




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 86 gånger
Publicerad 2020-09-19 11:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP