Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tjörn i September

September vid havet
Jag vill bo här igen
Plocka röda äpplen ur
Vita villors trädgårdar
Jag vill stå på kala klippor med höststormar
Virvlande i håret
Jag vill se solen gå ner och stiga upp
I horisonten
Över det salta vattnet och öarna
Känna lukten av ruttnande sjögräs
Som spolats upp på stränderna
Jag vill trampa upp stigarna här
Mellan sjöbodarna
I tystnaden som blir kvar
Efter turisternas brus
När de åkt hem till fastlandet och inlandet

Här vill jag släppa ut krabborna ur burarna
Som fiskaren staplat på bryggorna
Jag kan förtrollas i timmar av livet under ytan
Jag vill ha en båt här
I samma vatten som omsluter
Alla planetens kontinenter
Känna det stora av den här platsen
En väg ut till resten av världen

Det är hemma men ändå
Så långt bort
Ifrån mig




Fri vers (Fri form) av Estelle
Läst 118 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-09-22 13:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Estelle
Estelle