Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Apropå människor som skadar varandra


VÅRA SKAL

  

Har du i livets trim blivit alltför hårt trimmad

av en okompetent trädgårdsmästare

är det därför du gått i spinn och odjur

över varje blad kryper?

Du ser mera ut som en igelkott

för varje gren har skjutit otaliga skott

det går inte längre att se ditt ansikte

Allt levande gör liksom du

skyddar sig som mot övergrepp

då okunniga grenar bryter

dina blommor slår aldrig ut, för du måste

 skydda ditt ömtåliga skal,

för undergången inte ska bli total

Vem bryr sig om det vindbrutna, det sitter där på trappan

ingen ser handen som famlar

 

 




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-30 06:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP