Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Samvetslösa finns överallt som utnyttjar andra för egen vinning.


Rättvisetanken



Visst känns det gott i tanken spara
rättvisetanken
och den placera på banken
kontot länsas vid behov och fara

den blir en fyrbåk att gå emot
aldrig behöver vi hos ockrare låna
inte heller andra råna
vi får kraften utan tyngande knot

då vi ser oss omkring
utanför affärer sitter levnadsmisärer
går förbi gör burgna dignitärer
även landsmän ser ingenting

Förstår vi oss någonsin
den som tror sig givmildhet finns
där sitter oftast tandlösa kvinns
Skam över den som kör sin bil
på deras bensin










Bunden vers (Sonett) av morgonstjärna VIP
Läst 93 gånger
Publicerad 2020-10-02 15:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP