Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2019-07-12 kl 23:55


Nattvandraren


jag är ett vilt djur, jagar där ingen annan sjunga
vilar i timmar, medan jag lyssnar till skogens lunga
slumrar gärna vid tjärnen
och badar i ljusets dagg i vårgröna hagar
gömmer mig för skatorna, de anfaller i flock
sjunger om natten, när uvarna ropa
och granarna nicka vid sorlande vatten
Vargen om natten, om dagen jägaren på lur
efter katten
ser stjärnorna slockna allt flera

När natten står som en mur
tassar jag längs stigen och natten
sveper mig i skogens dofter
vilar där mossan är skymningsmjuk
river min bark mot trädens ryggar
speglar mig i tjärnens månsken
känner vattenytan skälva under min tunga

Jag mötte en människa längs stigen, kanhända flera
men största var den första förmera, aldrig annat
mig bryr, även om faten överfyllda lockar av sockersöt
kristyr
slickade älskade handen, sover under armens grenar

numera sjunger jag i tvåmilaskogar och sandiga dalar
för den som förstår min sång




Fri vers (Prosapoesi) av morgonstjärna VIP
Läst 90 gånger
Publicerad 2020-10-03 15:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP