Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dimensioner av verkligt liv


Livsvägar och dödsfugor

I det oförutsägbara
liksom i det
på förhand anade

i det vi väljer kalla
verklighet

Eoner solsystem
stjärnstoff
aska..

Uppifrån och ner
djupt där in under
och ovanför
våra huvuden

Själar, men aldrig
kroppar

Det som finns där
osynliggjort i alla
jordlager och årsringar

i trädens sjungande
kronor

I allt praktiskt
och opraktiskt vetande

I det du vill
och i det du inte visste
att du ville

i följsamheten till
någonting vidare och större

Eller då du faller allt djupare
in i din förmåga till
anpassning

i kaos och upplösning

Kulan som rullar runt i
kasinohjulet
och av en slump fastnar
någonstans

Spelet att låta lyckas
eller slumpas bort

När allt du erfar är kaos, kris
och mångtydighet...

livsvägar och dödsfugor




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-05 19:35



Bookmark and Share


  Briza media
Vackert om det komplexa som vi kallar livet!
2020-10-06

  Kungskobran VIP
När kulan hittar rätt
är livet lätt
2020-10-06

    Lena Staaf VIP
Fin dikt om våra oförutsägbara liv och vår delaktighet som sandkorn i ett oändligt kosmos.
2020-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP