Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Att navigera kan ses vara nödvändigt, men vilsamt i stilla vatten att paddla kanot, nog känns litet extra. Det är stundom svårt att fara vilse längs en älvs eller flod, men i dimma är en ju stundom ändå. (Text från 8/10 2020)


Något litet om det stora kriget




För alla som
fann sin död
under första världskriget

ägnar Torkel sig
åt en kysk
minut. Han var

visserligen inte påtänkt
så där vidare
just som då,

men några i
hans släkt gjorde
världen sina som

tjänster på ett
eller annat slagfält
under det kriget

och därför firar
han minnet av j
just dem vart

som gyllene skottår.
Andra människor har
ofta nog en

grav att stå
och mumla sina
böner vid. Men

hans egna släktingar
har inte gått
att hitta än.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 150 gånger
Publicerad 2021-06-05 05:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP