Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Suck godnatt älskade uggla


Likvärdiga



Är det prestandan på planen
då spelarna sparkar bollen i mål
eller kastar i kassen
Lyfter de största tyngderna
de tyngsta slagen i ringen
De starka behandlas lika
oavsett kön färg ålder
så länge en kan göra förtjänst
Lika med andra sporter travet o.d.
Penningens makt är stor
baksidan visar sig coronstider
som vi blundar för
Givetvis pekar fingret på
gemenskap och dess fördelar
baksidan är rivalitet svartsjuka hämnden
visst finns mera anspråkslösa
möjligheter utan kapitalism
Föreningar får stöd från staten
inga biljetter sålda
Eldsjälar drivs av kapitalet
och vilka summor draftade duktiga
hockeyspelare köps och säljs
Föreningar handlar med guldgruvor
Vilka löner riktigt duktiga, inte märkligt
de liksom Joakim von Anka
tar sig ett dopp bland sekinerna
Omöjligt jämlikhet få
Iländer präglade av kapitalism
Corona gett en liten tankeställare
Ökningen av smittan visar på
Bortskämda vill ha allt som förut
Vuxna bortskämda föder upp ättestupan,
tänkt därpå?
Den som vant sig få allt serverat
behöver alltid en tjänsteande
de kan lägga fötterna på
sanningen går inte att blunda!




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 84 gånger
Publicerad 2020-10-11 18:02



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
hemskt men viktigt.
2022-08-23
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP