Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dagens finansiär

 

 

ser med förakt på våra klär

men oavsett vädrets makter

eller tidens pakter

står vi där upplysta av himmelska krafter

Sedan tidens gryning

vi hört på tofsvipornas gnäll

skatornas skäll

ändå genom allt väsen kunnat urskilja

bränslet till obruten vilja

även om dagens finansiär

händerna sina dölja

vet vi deras löften går inte att följa

Lösa skott från höften, enbart  tomhetens bölja

över våra fönster skölja

ingen kraft ur något vinns

där enbart tomhet finns




Bunden vers (Rim) av morgonstjärna VIP
Läst 114 gånger
Publicerad 2020-10-14 18:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP