Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guldgruvan



Ringde och tackade då jag kom hem
damen med alla "husmorstipsen"
utan kemikalier
Elsa kan förunderligt många
svårt bollarna i luften hinna fånga
kunskaper faller som manna i händer
vandringen med inköpslistan
då kan Bollkalle lyran plocka

Fabriker uppfann nya preparat
som de säljer på fat
förtjänsten skapade behoven
alla gapar och sväljer
allting går att sälja med mördande reklam
kom och köp, kom och köp
konserverad gröt
direktörernas plånböcker blir stinna
och fiskarna bland avfallet simma
hela naturen vacklar under bördorna
sedan konsumerar människan
allt som de producerat




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2020-10-17 10:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP