Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oktobersol av gyllene snitt


snöpudrade bilar
flingorna håller visst
avstånd sinsemellan

gäspande sol plirar ut
från sin molnbädd dess

sken av gyllene snitt
trevar omkring på
den skiktade skyn

förser de mjukt
linjerade snökullarna
med lätta skuggor

på staketen rullande
en decimetersträng
blänkkuperad vithet

bland de blundande
träden seglar fjädervingar

ut ur morgontidigheten
mot det väntande okända




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 515 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2020-10-23 11:07



Bookmark and Share


  Boneyfrank VIP
Poesi i sin renaste form. Briljant. Att finna de rätta orden och forma nån sorts magi är få förunnat. Stor eloge!
2020-10-26

  Solweig Jansson VIP
Åh, så vackert ! Underbara bilder o känsla som förmedlas !
2020-10-26

    Askanden
andra stycket lyser
skiner som en dolk i ögat
2020-10-23

  Marita Ohlquist VIP
Makalöst vackra bilder du förmedlar.
2020-10-23

  Hon kallar sig poet VIP
andra stycket alltså.... *underbart
2020-10-23

    Lena Staaf VIP
Väldigt vackert språk och härliga bilder som framträder i din dikt. Bokmärker.
2020-10-23

  Öknens Ros VIP
Vackert!
2020-10-23

  Elinor Sörensson VIP
Oj, varje ord njutglider
i snöriket. Likt snöflingor
som smälter på tungan.
Tack!

2020-10-23

  Koloristen
Härligt!
2020-10-23

  AiA Maria den fria
Sinnliga
berörande
ord som visar vägen...


Tack!
2020-10-23

    ej medlem längre
Snäns magiska ljus får den omgivande naturen att väva. Vilken mjuk och skön känsla,som att landa i en annan värld.
2020-10-23
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP