Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man hör många olika versioner av Coronaismens inverkan på folket! Coronaismen är ett ironiskt och eget påhittat namn, är kanske bäst att påpeka! :)


Coronaismen

 

Oro väcker oss varje morgon
en oro som gör något med oss alla

så vart är pandemin på väg nu?
hur många smittades här i dag?
s
nälla vad säger folkhälsomyndigheten?

men varför i hela friden, dör dem inte i Norge?

är jag sjuk eller är det inbillning?
aj min hals, är jag snuvig eller är det allergin?
oj vad jag fryser…är det frossa?
jag måste nog ta tempen…igen?

tog jag i handtaget direkt efter grannen?
nog tyckte jag att hon i kön på ICA, såg sjuk ut?
spritade jag händerna i affären,?
tvättade jag händerna, innan jag åt äpplet?

varför gör vi så här…just här?
varför gör dem inte så här...där??
vem skyddar våra äldre...tvättade jag äpplet?
hur kan ungdomarna sluta bry sig?

och varför i hela världen får vi inte gå på FOTBOLL?

undrar om jag kan gå till jobbet i morgon?
fast jag har ju inte varit sjuk…eller har jag det?
tillhör jag verkligen riskgrupperna…eller?

när är vaccinet färdigt?
jag vill ha ett vaccin nu
…men vågar man ta det?
förbannade CORONA…varför gör du detta mot just MIG?

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-10-23 15:20



Bookmark and Share


  ULJO
Lite humor kring det gissel som drabbat vår värld.
Är detta månde tredje världskriget.

2020-10-26

  Öknens Ros VIP
Man får nästan fobi av att tänka på allt man måste tänka på. Och detta att inte få gå på FOTBOLL! Näää...
2020-10-24

  Kungskobran VIP
Jag bär stolt min corona
som jag tillfälligt fått låna
ingen får mig för detta håna
för då slår jag tillbaka
då får ni själva på coronan smaka



2020-10-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Skrivet med glimten i ögat, om denna farsot som verkar övermanna världen.
2020-10-23

  bibbi ahrnstedt
Mycket bra diktat, visst känner man efter litet extra och oron finns dör hela tiden, hoppas det blir ok med fotbollen
2020-10-23
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP