Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vinder hylar

Jag hör vinden hyla i vart ända hörn,
Och i skogen luskar den stora björn.
Snälla mamma säg den skal gå
hem till sitt bo där nyss den lå.

Mina ögon är trötta och vill ha ro,
Och mössen de små vill ha ro i sitt bo.
mamma får hunden sove hos mig
då kan han vakta sin lilla tjej.

Om jag tittar ut mamma ser jag stjärnorna blinka,
Och tittar jag noga, ser jag pappa vinka.
Jag vet att nu en ängel han är.
Alltid i mitt hjärta jag har honom kär.

Jag kramar mjukt min fyrbente vän
vinden den tröttnar och tystnar nog sen.
Den lilla släcker sina ögon lätt.
Hon är det vakraste jag någonsin sett.
]




Fri vers av Tehya
Läst 186 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-11-02 08:06



Bookmark and Share


  Tehya
Tack så jättemycket
2020-11-05

  Maud Louise
Åh så fint skrivet!
2020-11-04

  bibbi ahrnstedt
Mycket vackert ur ett barns perspektiv
2020-11-02

  siv birgitta.a. VIP
så fint skrivit
2020-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Tehya
Tehya