Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resa i duggregn..


Den ulliga
fårhjorden

Likt vita små
moln
betande över
grönt stengärde

Söndagsresa
i duggregn
genom lantlig
idyll

Den uppvända
åkerns mörka
lerjord i fåror

Förbi
hemmalagets
ödelagda
klubbhus och
fotbollsplan

Genom det
lilla samhället
med närbutik
och vårdcentral

Ut mot stora vägen
passerande
det sovande pittoreska
lilla koloniområde
där två män med kastspö
står och fiskar
från bron intill våtmarken
och jaktstugans
stängda café

Motorvägen
klyver landskapet
itu mellan den mörka
täta skogen
och det
öppna landskapets
åkerlappar,ängder
och utspridda gårdar

Vidare förbi

Bensinmackar
snabbmatsrestauranger
utlokaliserande köpcenter
möbelhus och gamla
lador på fallrepet
tapetserade med
reklam och information

Senhöstens färger gifter
sig och förenas i dunkel
skymning utanför den regnvåta
vindrutan

Mörkbrunt,svart,
städsegrön barrskog med
björkars gula toppar
som små brinnande
uppstickare
ur skogens täta mörker

Bebyggelsen tätnar
Och vi närmar oss
stadens artificiella ljus

Nu är vi nästan på
hemmaplan igen

Efter den långa resan
i regnet..














Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-11-04 10:50



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Målande berättelse om en resa som samtidigt säger något om samhällsutvecklingen.
2020-11-04

  Kungskobran VIP
Fantastiskt målande, känner mig närvarande i din berättelse
Bokmärkes
2020-11-04

  Maud Louise
En målande resa som jag kan både se o känna för min inre blick. Mycket fint
2020-11-04

  Lars Thorelli VIP
En resa med någon där vägen är mindre viktig än berättelsen om "oss".
Din text berör mig på många plan och berättar mer än en film hade gjort
2020-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP