Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ibland blir även jag stum



då jag läser något träffande
som gör livets puls lever i min
är som känna bouqén av solens skratt
men ibland blir även jag stum
det är då jag kliar mig förbryllad
bland vecken jag inte har i pannan
bär dem inomhus där ingen ser dem
och stänger dörren om mig

då något är urbota dumt finns inget att säga

! inte förundrad över fräckheten Trump-en visar
! han döljer händerna och sufflerar
! lärt med tiden vad manipulativa krafter förmår
! såg en äldre kvinna bredvid en upprörd
! "advokat" "denna kvinna fick inte rösta
! någon annan hade redan gjort det..en anmälan skulle göras
den arma kvinnan klädd i uteliggarens lump glad över
varje skärv hon får

! det är ju även så den med makten och alla de som finns
! backstage, då finns möjligheterna slå blå dunster
i ögonen på godtrogna
! det är ju där Karos röst tagit sån plats att den knoppat av sig
även blockeringar får till resultat att nya byggnadsverk uppföres

Vad gör inte makthunger för att gripa tyglarna om makten




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 102 gånger
Publicerad 2020-11-06 03:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP