Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Coronapoesi Den kom med i antologin 2020.


CORONan i mitt liv

En man gick omkring och spottade.
Jag såg honom, det var på Facebook,
Vad är Corona för något undrade jag, googlade
Det är allvar det här, det förstod jag snart.
Men Kina ligger så långt borta...
Inte kommer viruset till Europa?
Vi vet hur man spårar smitta i vårt land...Väl?
En bekant var på skidresa och blev sjuk.
”Så dumt att han åkte iväg”, så sa vi.
Det kom restriktioner,vi löd de flesta av dem.
Vi stannade hemma, vi spritade händerna.
Vi sjöng ”Blinka lilla stjärna” och var ledsna .
Vi träffade inte våra vuxna barn.
Vi längtade så.
Det blir snart bättre, sa vi. Det blev det inte.
Sommaren kom och gick. Fester ställdes in.
Vi vande oss. Odlade vår potatis och njöt
av den.
En vän till en vän intensivvårdades,
han som sjöng så fint,alldeles nyss på en fest.
Han dog. ”Innerligt älskad”,
stod det i annonsen,
Vi vänjer oss kanske,
men vi accepterar det inte.
Nej vi vill ha ett slut på det här.
Vi skall alla dö, men inte av Covid-19.
Och inte nu. Absolut inte nu.




Fri vers (Prosapoesi) av Cikoria Blå VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-11-10 09:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fröken Corona är (nästan) överallt, samtidigt. Och lär känna folk.
2020-11-28

  Gunnel Eriksson VIP
Bra sammanfattning av eländet, som
vi inte vet slutet på.
2020-11-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och insiktsfullt diktat om denna eländiga farsot!
2020-11-10

  ULJO
Vi ska inte dö av djävulsviruset.Det ska vi bekämpa.

2020-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP