Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan jag somnar

Jag söker mig till
havsbrisen under dina vingar.
Vintern öppnar sin rock av rimfrost.
Som av krossad is.
Jag kryper in.
Beskådar nattens norrsken därifrån.
Trygghet, trygghet, trygghet.
Så långt från sönderstressad flykt.
Snarare din smekande hand.
Kan beröra mig.
Jag hör en sång. Kanske en näktergal.
Kanske inte.
Men jag vill tro det.
Jag sjunker ner i lodjurets nyputsade päls.
Hennes värme känns som en sagostund.
När jag blundar.
Somnar en del av mina stjärnor med mig.
Samma stjärnor som leder mig mot dig
när jag vaknar och nattens drömmar på
väg att segla bort, på moln av oss.
Bara att se dig.
Lugnar mig.
Men för säkerhets skull.
Jag söker mig till
havsbrisen under dina vingar.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 92 gånger
Publicerad 2020-11-14 09:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP