Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnen som inte hör hit

Jag tänker på barnen igen
och igen.
På de barn som flydde,
skickades iväg av sina gråtande mödrar
och fäder för att de inte såg någon annan utväg.

Barn som flydde på farliga vägar och i överfulla båtar,
för att få ro och framtid någonstans där det inte fanns krig och fattigdom.

Jag tänker på dem igen och igen.

Jag tänker på dem och
jag tänker på deras mödrar.
De som inte såg någon utväg.

Hur behandlar vi dessa barn?

De som hamnade här av
en slump, eller de som hamnade
här för att de hade hört att
Sverige var ett bra land,
ett fritt land.

Många lärde sig språket,
utbildade sig, fick arbete.


Jag läser om dem i tidningen.
Det verkar så underligt allting.

Jag läser om barn under broar i Paris.

Vårt land skrev under barnkonventionen.

Det är bara ett papper som
inte gäller mer än i vissa fall, tydligen.
Jag har en stor svulst av sorg
i mitt bröst.
Varför behandlar vi människor så?
Varför gör vi så mot barnen?

Vad är det för kall vind som blåser?

Varför handlar vår valda politiker så?

Jag har inget svar,
jag har bara en massa
obesvarade frågor.

Och en stor sorg i min kropp.





Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-11-16 10:37



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Öknens ros och Elisabeth Nilsson jag håller fullständigt med er. Fördelningen är inte slumpmässig, det är en skam utan dess like. Att man ömmar för barnen är en självklarhet, men här handlar det många ggr inte om barn utan vuxna män. Självklart ska ALLA ha rätten till hjälp...men så är tyvärr inte fallet.
2020-11-19

  stormengudrun VIP
Ja det är verkligen sorgligt att Sverige slösar bort unga friska resurser på det här sättet. Bra att du uppmärksammar det!
2020-11-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Jag förstår din sorg för detta, men tänker också på alla flickor som aldrig får ett val utan tvingas kvar. Bara för att de är flickor.
2020-11-16

  Öknens Ros VIP
Så gott som alla ensamkommande "barn" är unga män. Alla unga tjejer, är de inte värda att få det bättre, att slippa krig och nöd? Var är alla unga tjejer, får de stanna kvar i krig och ta hand om sin familj?
2020-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP