Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


i pandemins spår


ställs ökade krav på oss människor
på egen risk går vi in i affärer
brukar ta på munskydd, före jag besöker Elsa
men med ökad smittspridning
måste jag ändra vanor
Då jag läste det finstilta på förpackningen
insåg jag munskyddet måste tas på
före jag åker hemifrån
Ser att flera börjar nyttja sådana
och det kändes bättre
för att andas genom ett filter
varje andetag medveten om, övergången
utomhus immar glasögon igen
För att komma över puckeln handlade
jag på Lidl de öppnade inte 8.00 men 9.00
Sterila händer ett måste och viktigt
hur munskyddet placeras, allt går att läsa sig till
på förpackningen
..arma personal som vårdar coronasjuka
de har typ gasmask med filter
men krångligt är det även med munskydd

Då jag handlat färdigt stod en bil parkerad framför min
i den satt ett par och kvinnan satte på sig
munskyddet i bilen
handskarna drog hon på, när hon gått ur bilen
Vore bättre hon inte gjorde något alls
då hon inte gör rätt, för det ger falsk trygghet
och använde handsprit som finns överallt
tänker på att inte peta i ansiktet
och håller avståndet
inte underligt smittan sprider sig
Såklart påpekade jag vad hon måste göra
inte enbart för hennes egen skull, utan även för min
kan ju möta en sådan stolle som hostar

Tråkigt de flesta slarviga och lata
information går in genom ena örat, ut genom det andra




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 81 gånger
Publicerad 2020-11-22 11:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP