Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou


Från höst till jul

 

Mörkret kommer
kortare dagar
regnet piskar
löven dalar

kalla vindar
härdar marken
livet krymper
tystar parken

frosten biter
marken färgas
sjöar fryser
isar bildas

himlen öppnas
rimfrosts galler

kylan biter
snön som faller

vita vidder
tysta skogar
spår i snön
kalla logar

nattens drottning
tärnor ljuva
tomtar små
i vår stuva

granen kläds
klappar lackas
gröten kokar
knäcken hackas

skinkan gräddas
glöggen dricks
ljusen tänds
barren sticks

tomten kommer
barnen myser
julens frid
när stjärnan lyser


Copyright © AndLou 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-11-28 19:44



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Makalös inspirationsrik julstämning du för oss skaldar, med röst i lek och s som smekssss, det är smak i orde tror de bästa du jorde
2020-12-02

  Ezmeralda VIP
Fint och så förväntans fullt.

2020-11-29

  Kungskobran VIP
Underbart fin Julvisa
2020-11-29

  bibbi ahrnstedt
Så härligt, förhoppningsfullt skrivet jag njuter av stunden
2020-11-29

  Sparvögat VIP
Härlig känsla har du när du bjuder in julens tid...
2020-11-28

    RobinG
Väldigt bra, likt det mesta du skriver. Du förmedlar, enligt mig, klara bilder och en röd tråd, vilket gör det både lättläst och intressant att läsa.
2020-11-28
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP