Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou, Äldre text med ljudfil.


Jag höjde mitt glas

 

Jag dricker ett vin i natt 
denna natt i ett stilla dis 
ja jag dricker mitt vin i natt 
allt är tyst och många sinnen i kris 

När tankarna formar texter 
till de ord som ska ge mig svar 
tanken som kanske hjälper  
är att se de svar som skulden bar 

Våra liv som alltid ger och tar 
gör det så enkelt att fabulera 
när tankarna som blir till ord 
skänker meningar att balansera 

Ja jag dricker mitt vin i natt 
ett vin som ska ge min tanke ro 
där i natten när gatan töms 
i en stad som helt har mist sin tro 

O mörka natt du tomma tysta 
du är som en tidlöst ändlös lavin  
när nu minnet blir till historia 
denna natt jag nu dränker i ett vin 

Hör vår musik i den sena timman 
den kom som en sorts själarnas bot 
men jag tömmer ändå mitt glas i natt 
i ett snubblande rullande tankeklot 

Så ja jag fyller mitt glas igen 
i en skål för dig min vän 
det blir en skål för kärleken 
och mina försök att bevara den 

Jo jag ville skriva ett epos om oss 
med de ord som fick bli mina svar 
trots alla de svaren jag aldrig fick 
så kniven i hjärtat den sitter kvar 

Ja jag tömmer mitt glas i natt 
i min skål för ett sorts hoppfullt kliv 
ja i en serenad till de ensamma 
där de försöker leva ett värdigt liv 

Jag har ristat ditt namn i sten 
och i min dröm ser jag din kontur 
jag ser ditt huvud din kropp 
jag ser ditt väsen likt en sagofigur 

Ja du såg alltid det jag aldrig såg 
du gav mig de svar som i mitt hjärta finns 
så alla de frågorna som saknat svar 
blir nu till de minnen jag så gärna minns 

Så jag sjunger vår egen sång i natt 
kanske med en helt meningslös fras 
men jag sjunger den för kärleken 
och för den nu jag höjer mitt glas  

  

Copyright © AndLou 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-12-03 14:54



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Det finns bara två ord. Stor poesi
2020-12-07

  ULJO
En viktig och berörande text
2020-12-03

  Solstrale VIP
Ja det att höja glaser, skåla, men om man spriten icke tåla, kanske den sedan i en vråla, saknaden, längtan blir outhärdlig utan den, med den kanske var det inte kärleken/ hon, skålen/vinet drycken av alkohol som en anförvant, tolkar på många olika sätt din text, utan att för den sakens skull bedöma, det är gott med dubbelbottnade texter som just ger plats för att reflektera. Denna är dessutom vackert formad, med denna underton av förhållningssätt till något kärlek eller ruset livets rus, så fint framfört dessutom med din rösts värme! Tackar!
2020-12-03
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP