Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou, Äldre text med ljudfil.


Jag var jag....

 

Jag hade nog en ganska låg självkänsla,

lättledd och brist på en sorts egenempati

brukade hata mig själv för vad jag hade blivit

jag förlorade så mycket genom att inte bry mig

…om andra då förstås

 

jag beskyller mig själv för allt och med rätta

hatar den som jag var

så löjligt omedveten om mitt eget förfall

 

jag vet att jag tar på mig skulden för mångas räkning

för att vara ärlig så döljer det lite av mina egna fel

genom att jag obehindrat och villigt

tar på mig andras lidelser och brister

 

jag älskar ju att måla mitt sinne i svarta nyanser

och har nästen drunknat i mina egna lögner

så jag har mig själv att skylla, jo tack jag vet

 

min existens har lyckligtvis

ett större berättigande i dag

man lär av sina fel och brister, så är det absolut

misstagen jag gjort har lärt mig och givit mig ett nytt

och på alla sätt bättre liv

 

jag är så tacksam för detta

men summan av allt är ändå alltid konstant

så framtiden får fortfarande bära på facit

jag är mest glad åt att framtiden …numera finns

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-12-04 23:30



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Otroligt starkt och laddat, med djup och beska som ger fond åt allt annat bottnat i just ljus, för från ett evigt mörker kan en enda ljusglimt bli till en hel verklighet! Fylld av ljus framtid!
2020-12-07

  Ezmeralda VIP
Ja alla bär vi på våra egna fel och brister. Våra egna misstag gnager i själen. Men det som varit har varit, vi måste ändå gå framåt.
2020-12-06

  Kungskobran VIP
Det är tur att tid finns kvar
att sona sina dar
men det gäller att passa på
för en dag tar tiden slut ändå

2020-12-05

  bibbi ahrnstedt
Fint, vilken självinsikt
2020-12-05

  Öknens Ros VIP
Man kan alltid bli en bättre människa än den man var förut.
2020-12-05

  Sparvögat VIP
Att bekänna de fel man gjort och lära sig av sina misstag måste ändå vara ett stort steg till ett friare liv i själen...
Endast då kan förändring ske.
2020-12-05

  Kajan VIP
En stor självkännedom skiner igenom, det är ändå något att vara stolt över; att ha vågat se sig själv utan skygglappar istället för att fortsätta som förut. En del tycker de är rekorderliga trots allt de ställer till med...
2020-12-05

  AiA Maria den fria

Tack för att du delar!

Att ha balanserat på gränsen
skänker perspektiv
ger liv mening


2020-12-05
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP