Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Isdrottningen 2



fyll huset med drömmar och verkligheter
tänd ljuset innan frosten faller
ondskan bor i det gråa ögat
sanningen bakom slöjorna spindelben
tystnaden en lisa och fröjd
efter kristallnatten
sorgen en gata stenlagd med våra tårar
vägen till Golgata
storm ryker över slagfältet
monstret härjar i byn
Det haglade froststjärnor i natt
isdrottningen lever
av själarnas drömmar

" hon 'r missbelåten sa Marjann
spindelben en pilevallsmålning
i äkta olja på duk
signerad av konstnären själv
i regnet
på marknan i Sjöbo "


innan allt fanns
fanns inte heller strimman
ljuset kom
rörde sig utåt kanten
utan kanten själarnas garn
fanns inte heller
möjligheten för alla utsatta
kanten att klamra oss fast i
utan vore alltet en tom skål fylld av aska

nu är den fylld av hopp och ljus




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 98 gånger
Publicerad 2020-12-05 11:38



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
för väl höra hjörtekram
2024-03-28
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP