Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


VAKNA!




Vill spränga gränser
starta en gräsbrand
så människan vaknar
Ni släppte in vargen i ert hus
och han slukar allt i er väg
inte visade ni er broder hänsyn
kärlek och omtanke då han föll
från trädet djupare än andra
Nej ni bannlyste honom, korsfäste honom
Han fick bära sitt kors längs vägen
till Golgata
Jag såg och hörde allt gick jämsides
och försökte torka pannan
för han skulle orka
Ger inte ett uns för hycklare
eller munvädrets rättfärdighet
Ni går i er kyrka där budorden är ödegårdar
och era böner vingskjutna fåglar
Glömmer aldrig fasan
se ögonen på Judas som sålde sin själ
30 silverpengar




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 92 gånger
Publicerad 2020-12-17 06:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP