Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melodi : "Herre, signe Du och råde"


JULPSALM

Jag är tveksam till det mesta
som i juletiden är
och vill inte som de flesta
ställa till ett stort besvär
med att stressa och att gno
och på julens väsen tro.
Jag är nöjd att sitta inne,
lagom mätt med fridsamt sinne.

Jag tror inte att just julen
är vad vi behöver mest.
Heligheten är ju stulen
av kommersens offerfest!
Jesus, som ju borde vara
mitt i mänsklighetens skara,
han är satt på undantaget
i en tid som prisar jaget.

Jag betvivlar julens kärna,
som mest blivit yttre glans
och vill hellre, mer än gärna
dra mig undan någonstans
för att i mitt stilla bo
möta Gud i godan ro
och i vintermörkret finna
ljuset, som där finns att vinna.










Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-12-19 20:35



Bookmark and Share


  Briza media
Lätt att hålla med om diktens innehåll. Fina rim.
2020-12-20

  stormengudrun VIP
Rogivande om julens kärna: Ljus och frid:-)
2020-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP