Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


Det händer

 

Det händer att du känner dig stark nog

men alltför rädd för att slåss för din sak

det händer också att du känner dig svag

men du orkar ändå försätta berg

 

det händer också ibland att du bara vill gråta

och ändå faller det inga tårar

men det händer också att du är glad

men att ditt skratt fastnar i halsen

 

det händer att du vill bevara alla hemligheter

som ditt hjärta härbärgerar

det händer också att du vill berätta om allt

men ingen finns där som lyssnar

 

det händer att du är uppfylld av energi

men ditt inre känner bara tomhet

det händer att du är fylld av hopp

men att du ändå helt saknar framtidstro

 

det händer också att även clownen i dig gråter

där i ditt egenhändigt skapade mörker

det händer ibland att du helt enkelt ger upp

men att någon ändå står där …och räcker dig handen

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 454 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-01-05 09:09



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Denna berör på djupet. Bokmärker den.
2021-01-11

  Stisse
Strålande dikt som du läser på inlevelsefullt sätt. En stor upplevelse att få ta del av det du skapat. Det är en fin sammanfattning av hur livet kan gestalta sig.
2021-01-05

  Sparvögat VIP
Den svage kan känna styrka och i glädjen kan bo en sorg...
Precis så
Motpoler kan så mötas
2021-01-05

  Öknens Ros VIP
Känslor som lyfter och som förlamar, ska man skratta eller gråta, förtvivlan, missmod, människan är komplex.
2021-01-05

  Kungskobran VIP
Det är mörker det är ljus men på något underligt sätt finns jag ändå kvar
2021-01-05

  Solstrale VIP
Helt fantastiskt uppläst, innebörden inordna får en fin karaktär likt ett årgångsvin, och man tvivlar inte en sekund på den djupa livserfarenheten som vi med åren vaskar fram. Din dikt är makalöst sann och vittnar om det mänskliga och svåra och att bry sig om, ha tålamod med våra medmänniskor gör hela skillnaden. Kanske din dikt även kan tolkas Sommen hyllning till altruisten solidariska gest! Tusen tack för något så vackert du skapat till oss läsare!
2021-01-05
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP