Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är dags att settle down nu


Jag hatar att stå i kö såhär

Det regnade förra fredagen
och någons mormor dog
dina lockar hade lagt sig
som en rullgardin över pannan

På golvet ligger stoltheten,
mina kyssar och mitt mod
men min kropp sitter i hörnet
och tålmodigt lyssnar

Jag hör om dina resor
hur det exploderar inuti ibland
du blev visst påkörd i Indien
en gång innan jag ens fanns

Det ilar i skelettet,
jag får rysningar i ryggmärgen
jag hatar att stå i kö såhär
du har aldrig upplevt nog

Förstår du inte,
att ditt liv sitter framför dig?

Jag förstår inte,

När har du
knutit färdigt dina skor?




Fri vers (Fri form) av minblekakind VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-01-06 11:35



Bookmark and Share


    räddaVargen
Det finns två fina texter i den här. Jag gillar vad jag läser. Det något extra i första styckena och i sista, ta ut dom och bygg på. Du kan
2022-09-16

  lodjuret/seglare VIP
Har sett 'Tillbaka till framtiden', men texten här är väl ett som 'kodat' budskap till samtiden? Texten är läst men ej helt tydd, kanske läsaren ser budskap är som flykt'igt?
2021-02-06

  Soldansare
Tyckte mycket om den här dikten! Särskilt titelbilden. Jag känner väl igen mig lite.
Det är en sådan tydlighet i hur du läger fram det. Jag kan inte beskriva det bättre.
2021-01-06

  Örjan Noreheim
Mycket trevlig dikt. Gillar
2021-01-06

  SatansSon VIP
jag knyter aldrig mina dojor. knyt skorna säger folk. och igår höll jag på att störta omkull pga skonörena.
2021-01-06

  SatansSon VIP
jag knyter aldrig mina dojor. knyt skorna säger folk. och igår höll jag på att störta omkull pga skonörena.
2021-01-06
  > Nästa text
< Föregående

minblekakind
minblekakind VIP