Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blink...bagatell

 

 

Allt som allt livet

är inte mycket större

än en blinkning ty

minnet av vår tid lever

längre än tiden vi var

 

likt ljuset från den

stjärna vi ser når den oss

först sen den slutat

sina dar jorden blott en

blinkning i stora alltet

 

perspektivförskjutning

 

mikro och makro

går hand i hand såsom

i en spegel syns

de spegla varann inga

mörka skuggor utan ljus

 

livet tätt följt av

döden en blinkning ifrån

att allt är över

kort är vår stund på jorden

var rädd om din tid på den




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-01-09 13:03



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin text om vårt ögonblick på jorden.
2021-01-13

  Nils-Robert
Fin dikt hur kort vårt liv är i skenet från det stora
2021-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP