Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glittrande hortensia

Du ömsar din vinter.
Så som jag ömsar min vår.
Blygsamheten för länge sedan bortglömd.
Det som återstår.
Det vilda.
Inom oss.
Skönhetens skal.
Stjärnklara nätter i akvarell.
När det gåtfulla älskar.
Kärleken kanske tvekar.
Vad blir då kvar?
Kanske en doft av kittlande nyfikenhet.
Eller en våg av de vackraste drömmar.
Till ljudet av lergöken.
Mina minnen färdas.
I månsken av opal.
Ännu har inte all snö smält bort.
Din vita andedräkt.
Din isblå varg blick.
Jag ser dig.
När du ömsar din vinter.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-01-09 19:31



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Fantastiskt skaldat!
2021-01-10

  Örjan Noreheim
Jättefint skrivet. Det som återstår, det vilda, skönhetens skal. Ja det är en dikt med innehåll som jag gillar. Bravo.
JS Örjan
2021-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP