Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


Då ...en livslögn

 

Den nya dagen gryr ofrånkommligt 

där utanför mitt fönster

solens första strålar söker sig

mot mitt ansikte

jag försöker lätt desperat 

att resa mig upp

men styrkan i min kropp 

är som bortblåst

 

långsamt försöker jag att öppna 

mina svullna ögon

jag kämpar med all min kraft 

...och lyckas nästan

tiden står stilla där

i det varma rummet

en strimma av ljuset 

når till slut min pupill

 

när den lilla ljusstrimman från solen 

når mina ögon

studsar den som en stånghammare 

runt i mitt huvud

jag blundar krampaktigt 

för att försöka häva smärtan

men kroppen nöjer sig som vanligt 

givetvis inte med detta

 

den halvfulla flaskan står där på bordet 

och väntar på sin chans

nej nej aldrig mer blir den inövade

reaktionen som infinner sig

men handen agerar snabbt och instinktivt 

…helt av sig självt

korken skiljs från flaskan redan innan

...den lämnar bordet

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Spoken word/Slam) av AndLou VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-01-12 12:00



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Naket och äkta om ruset, glömskan och ångesten.
2021-01-13

  Kajan VIP
Vid läsning är man i känslan, och avgrunden är precis inom räckhåll. Där finns både straffet och den korta nåden i glömskans form.
2021-01-12

  Kungskobran VIP
Jag har förståelse, Jack Daniels min favorit
Fint skildrat av dig
2021-01-12

  Solstrale VIP
Modet att berätta. Modet att överge. Modet att vara övermodig och överge flaskan en gång för alla... Slutfraseringen bereder... Men den första delen, är tillika en medberoendes upplevelse, efter fyllekaos, vilket gör att med din rösts allvarston frambringar den stark dubbeltydighet, vilket uppväger just litterär höjd och sätter värde på lång sikt i dina rader, allmöngiltigheten, för så många kan så länge få nytta av dina dikt! Tack!
2021-01-12
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP