Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


Hoppet är det sista...

 

Mången natt har jag sovit där under en stjärnklar sky

där som kyla och ångest har bitit min kind

min av livet så slitna kropp den har känts som bly

och i drömmen har jag stått där vid himlens grind

 

jag som kom från ett hem både varmt och ömt

men någonstans där på vägen så valde jag fel

så på livets väg otaliga flaskor jag tömt

i mina rätt så banala försök att bli hel

 

i en sorts komisk balansakt där på knivens egg

slogs ja helt sanslös av allas krav

tills en dag då jag sprang rakt in i den vägg

som faktiskt kunde ha blivit min grav

 

jag kände hur eländet mig ursinnigt slog

och jag skrek av både rädsla och hat

så när våren den kom och andra människor log

då var det mörkt så hopplöst mörkt min kamrat

 

men inom mig där fanns ett ganska så galet hopp

om ett nytt liv helt utan mörker och smärta

där jag en vacker dag kunde lämna all sorg

och stolt och rakryggad följa mitt hjärta

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-01-13 09:10



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Väldigt fint skrivet och uppläst - lite Ferlinkänsla !
2021-01-18

  Flicis VIP
Fantastiskt vackert uppläst text och ger en större djup till texten.
2021-01-18

  Kajan VIP
Gillas både till rytm och innehåll, och bilden är lite magisk.
2021-01-14

  Solstrale VIP
Mycket välskrivet och magnifikt att leve med hopp, som aldrig på livet satt stopp!
2021-01-13

  Öknens Ros VIP
Starkt!
2021-01-13

  Ezmeralda VIP
Text som berörde mig.
Samt ett underbart foto!
2021-01-13

  Kitty Jogenby
"där på knivens egg
slogs ja helt sanslös av allas krav"

"lämna all sorg och stolt och rakryggad följa mitt hjärta"

Meningar som för mig får extra betydelse och som KÄNNS!
Uppskattar din inläsning och betoning på "MITT hjärta".

En text som berör. Tack!
2021-01-13

  Kungskobran VIP
Som alltid, starkt
2021-01-13

  Sparvögat VIP
Ett ljust hopp lever i de mörkaste tider...

2021-01-13
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP