Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Herr C, vilken spelat en del just bangolf i sina dagar men aldrig blivit 'medlem i klubben', har glatt halat upp pluskan och betalat ett begärt antal sekiner eller dubloner. Har nog aldrig setts gråta över 'spilld mjölk' där heller.


Outtalat på golfbanan (II)




En skillnad mellan bangolf och golfbana,
utöver själva ordföljden,
brukar vara att en golfare
förlorar bollen på artonde hålet,

medan att spela på
en som oändlig gräsmatta,
även om bollen 'hittar hem',
den ej går som förlorad.

Förlorad igen går bollen i bangolf,
men en spelare ses sällan 'kasta klubban i sjön',
även om banorna är belägna
i en viss närhet till 'havet'.

Som vid Hornstull i Stockholm,
där vattnet är en del av Östersjön,
bara att det via slussen övergått
i det långsträckta vattnet Mälaren,
vilken betraktas som en sjö...

I Tantolunden går som med spännande steg
'tanterna' ibland på torra land
och ses skratta i små kolonier, skrapa lotter
och roa sig med att 'slå boll med koll'.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 109 gånger
Publicerad 2021-06-09 17:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP