Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har tre ögon

Jag har tre ögon som jag fått
för att TITTA ut och SE inåt.
Med två jag tittar men än mer
med det tredje som jag SER.
Det tredje ögat som jag har
mig aldrig någonsin bedrar.
Vem som helst kan titta ut,
men där tar seendet sen slut.
Att se kräver så mycket mer
än det som tittandet oss ger.
Med tredje ögat ser jag klart,
med ens blir allt så uppenbart.
Och det inkluderar även andra
som på denna jorden vandra.
Trots glasögon och dålig syn
är det en gåva sänd från skyn.
Om än jag blundar, kan jag se
det som synen ej kan ge.




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-26 19:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP