Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterns ängel

Vinterns ängel hon är klädd i vitt

Hennes vingar de gnistrar i kylan

Men vinterns ängel hon fryser

Inte av vinterns kyla utan av sorg

Ty hon har sett hur människor sviker

 

En stilla tår faller från hennes öga

Hennes vingar de slokar mot marken

Hennes hjärta det känner frosten

Den som uppstår när tvivel gror

Känner var gång någon hånar och sviker

Hennes hjärta tinar först när någon vågar se

 

Ty människans lott här på jorden

Är att bygga broar mellan varandra

Sträcka ut händer till den som har det svårt

Inte att hata och avvisa

Det som är annorlunda 

 

Så vinterns ängel hon gråter

När hatet mellan människor gror

Hennes hjärta av skam det blöder

Hon fryser så vingarna skakar

Var gång någon inte blir trodd

 

Vinterns ängel hon ler i sitt hjärta

Var gång människor tror på varandra

Hon blir varm var gång vi sträcker ut en hand

Hennes vingar blir fulla av bärande vindar

När människor bygger en bro istället för att slåss

 

 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-02-12 07:19



Bookmark and Share


    carinamnm
"Ty människans lott här på jorden
Är att bygga broar mellan varandra"...

Tänk om vi kunde förstå och leva så...Tack för en fin och tänkvärd text!
2021-02-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet, medmänsklighet är en variant av Allemansrätten!
2021-02-12

  Susen VIP
Love it! Bra skrivet
2021-02-12

  Solstrale VIP
Mycket fint så djupt berörande! Solskenet tackar! Fint du delade denna!

2021-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP