Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oss emellan



Alla inom hörhåll
talar i mobilen
döva
för att

vinden i
trädens kronor
ger vacker valuta

och vaggande vågor
mot stranden
ger snäckor tillbaka
som växel
i sanden -

en hemlig transaktion
oss emellan.





Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-02-12 15:19



Bookmark and Share


  Honungsgrävling
En giltig kritik mot samtiden och väldigt vackra metaforer och liknelser.
2021-10-22

  helenita VIP
Så fin!
2021-02-24

  Rafmagn VIP
Ljuvlig!
2021-02-14

  Solweig Jansson VIP
Jättefin text ! hade en sommar en kamp med min lokala simbassäng där man monterat högtalare utomhus för gympan i bassängen. Badvakterna valde att låta dem pumpa reklamradion dagen lång vilket var rena tortyren för oss som ville lyssna till trädens brus, vattnets skvalp och barnens skratt. Till slut vände jag mig till kommunens ansvarige chef och då äntligen blev det tyst. Men de har kvar samma ljud i bastu och på toa. Pumpa, pumpa ! Trist !
2021-02-14

  Gunnel Eriksson VIP
Jag talar aldrig i mobilen ute.
Andra har långa samtal med en volym
så att man hoppar högt. Din dikt har bra innehåll med andra ord.
Dessutom fina allitterationer!
2021-02-14

  Maiah VIP
Du lämnar en spännande paus till läsaren... att tänka och låta landa.
Gillar!
2021-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP